Stay@work - workshops & trainingen voor medewerkers en leidinggevenden van KMO's

Als KMO op zoek naar workshops en opleidingen om je medewerkers en leidinggevenden preventief beter te leren omgaan met stress op de werkvloer?

Stay@Work, of: het aanwezig houden van je talenten. Cijfers geven aan dat meer dan 30% van de ziektedagen wordt veroorzaakt door overmatige stress en meestal leidt stress tot een langdurige afwezigheid van gemiddeld 20 werkdagen. De stress wegnemen, de werkdruk verlagen, nee dat kan je als werkgever niet. Maar je kan wel medewerkers van alle niveaus beter leren omgaan met stress. Hieronder een greep uit mijn aanbod workshops & trainingen.

Waarom stay@work programma’s aanbieden aan je medewerkers?

Stress is op zich een psychosociaal risico en moet dus verplicht worden aangepakt volgens de wet. En als je dan toch al verplicht bent iets te ondernemen, laat dat dan ook iets met een duurzaam effect zijn. Voor bedrijven zou de meerkost per werknemer met stressklachten jaarlijks minstens 3.750 euro bedragen. Bovendien zouden werknemers met veel stress de onderneming op korte op lange termijn willen verlaten. Ze zouden ook minder lang willen doorwerken. Een bedrijf heeft er dus alle belang bij om preventief medewerkers beter te leren omgaan met stress.

Waarom mij inschakelen als externe partner?

Gezien mijn achtergrond als enerzijds HR manager en anderzijds als erkend VESB en loopbaancoach krijgt je bedrijf toegang tot de nodige expertise om je medewerkers, individueel of in groep beter te leren omgaan met stress. De kernwoorden van mijn aanbod zijn steeds ‘praktisch’ en ‘oplossingsgericht’.

Mijn aanbod 

- Infosessies medewerkers 'Fit in je Hoofd': interactieve workshop van +/- twee uur gebaseerd op het programma "Fit in je Hoofd, Goed in je Vel". De rode draad in deze sessie zijn de '10 steps to happiness', een Engelse campagne die ook in IJsland en Canada goede resultaten boekte. Geen theorie, maar wel praktische tips en tools. 

- Training medewerkers 'BOM je stress': praktische opleiding van 1 dag waarin de 6 stappen van 'Beter Omgaan Met' stress aan bod komen zodat je medewerkers preventief beter leren omgaan met stress. 

- Training leidinggevenden  'BOM  de stress van je team': In deze 2 daagse training krijgen leidinggevenden enerzijds wat theoretische inzichten over stress en gaan ze aan de slag met praktische toepassingen om stress bij hun medewerkers én zichzelf te detecteren, voorkomen en begeleiden. 

De inhoud van deze opleidingen wordt altijd afgestemd op uw organisatie en worden dus op maat van uw organisatie aangepast.

Stay@work - workshops & trainingen voor medewerkers en leidinggevenden van KMO's
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x