Durf jij als coach uit je kast komen?

Als je als coach een praktijk wil hebben die draait - met andere woorden met voldoende coachees en voldoende omzet - dan moet je als coach alles uit je kast halen en uit je kast komen. Vooraleer jullie vermoeden dat ik gesponsord ben door Ikea of de holebi-gemeenschap, verduidelijk ik jullie graag mijn ‘kastentheorie’ voor coaches in deze blog.

De inspiratie voor deze blog kwam spontaan deze ochtend bij het opruimen van mijn kleerkast. Want alles uit de kast halen, daar ben ik dus deze ochtend letterlijk mee bezig geweest. En oh boy wat een rommel zat er in mijn kast. Kleren die ik al jaaaaren niet meer heb aangedaan en dus ook nooit meer zou aandoen. Maar door de rommel eruit te halen, vond ik ook nog wel enkele kledingstukken die ik helemaal was vergeten, mooie stukken die ik wel nog ga aandoen, maar uit het oog verloren was. En nee, je bent niet de blog aan het lezen van een opruimcoach :o) al zullen die hier wel van smullen.

Ook als coach is het belangrijk alles uit de kast te halen: dus rommel achterwege te laten, je aanbod te beperken, te verscherpen. In de eerste plaats is dit belangrijk om voor jezelf duidelijk te maken waar je voor staat en waar je niet voor staat, waarvoor mensen bij jou terecht kunnen en waarvoor niet,… Durven toegeven waar je goed in bent en waar je niet goed in bent. Keuzes maken en opruimen!

Pas als jij op die manier alles uit je kast hebt gehaald, is je volgende stap als coach: uit de kast komen.

In mijn traject ‘coach de coach’ is er een specifieke module die ik de Coming out-fase noem. Das dus letterlijk: durf uit de kast komen als coach. In de vorige fases van het traject heb je immers stilgestaan bij welke coach je wil zijn, wie je doelgroep is, wat je sterktes zijn,… en ook welke omzet je nodig hebt om een voldoende leefbaar inkomen uit je coachingactiviteiten te halen. En dan is het natuurlijk nodig dat je durft naar buiten komen, online en offline, zodat je die omzet ook realiseert. Klinkt omzet wat te commercieel voor jou als coach? Laat het me dan herformuleren als: zorg dat de mensen die jij kan helpen, weten dat jij er bent, welk je aanbod is en hoe ze bij jou terecht kunnen. Ga er niet van uit, zoals ik in mijn beginperiode dat een vermelding op de website van je loopbaancentrum en een bordje aan je deur hangen voldoende is. Als dat de enige actie is die je onderneemt, dan kan je lang wachten op je eerste klanten, dat kan ik je uit mijn eigen ervaring meegeven.  

Uit de kast komen als coach, dat gaat over echt vertellen aan mensen in je naaste omgeving wat je doet en waarvoor mensen bij je terecht kunnen. En bovendien ook zorgen dat zij het dan weer kunnen doorvertellen… De kracht van mond-aan-mondreclame!

Op dit moment hebben heel veel zelfstandigen minder werk en minder omzet, zo ook heel wat coaches. Wel, gebruik dit moment om eerst eens alles uit de kast te halen zodat je daarna meer uit je kast kan komen en dat je meer ‘klanten’ bereikt en hen kan helpen. Want voor dat laatste doen we het toch? En ik kan niet genoeg benadrukken dat juist nu heel wat mensen nood hebben aan goeie coaches zoals jou! Of jouw klanten nu werknemers, zelfstandigen, ondernemers, kinderen, jongeren, ouderen, gezinnen, mantelzorgers, ....zijn, ze hebben je meer dan ooit nodig.

Een deel van mijn klanten zijn juist coaches, dus wat bied ik jou als coach aan zodat jij je klanten meer en beter kan helpen?

Sowieso krijg je van mij een gratis online kennismakingsgesprek van 45-60 minuten waarin ik graag hoor wat precies jouw vraag/nood is op dit moment en waarmee ik jou zou kunnen helpen.

Afhankelijk van je vraag bied ik je twee formules aan:

  •  Online Coaching voor coaches: dit is een loopbaanbegeleiding specifiek gericht op coaches om jou helpen om te ontdekken wat je sterker maakt in je werk als coach en energie geeft en dit traject is dan ook betaalbaar met loopbaancheques. Meer info klik hier
  • Online Coach-de Coach-traject:  in mijn ‘coach-the-coach’ traject begeleid ik jou graag individueel op jouw maat in de verschillende stappen die je dient te nemen om naar een succesvolle coachpraktijk te groeien waar je ook een leefbaar inkomen uit kan halen. Dit traject heeft uiteraard een andere focus dan de online loopbaancoaching voor coaches en is daarom niet betaalbaar via loopbaancheques. Dit traject kost je 1.750€ exclusief BTW. Tot 30/04 bied ik hier nog een mooie korting op zodat je maar 1.500€ exclusief BTW betaalt. Meer info klik hier

Tijd om samen met mij je coach-kast aan te pakken? Dan hoor ik graag van jou!


Durf jij als coach uit je kast komen?

3 tips voor coachen in Coronatijden

‘Natuurlijk heb ik nu geen coachings meer, want mensen zijn nu helemaal niet bezig met loopbaancoaching’. Dit is letterlijk wat een loopbaancoach me vertelde bij het kennismakingsgesprek voor een coach-de-coachtraject. Ik betrapte me erop daar even in mee te gaan. Drie zinnen verder stopte ik haar even en vroeg waarom ze dat zo natuurlijk vond dat mensen nu niet bezig zijn met loopbaancoaching. Lees hier hoe het gesprek verder ging.

Lees meer

Krak in je vak als coach, maar hou je je hoofd boven water?

Misschien wat pijnlijk om in deze Coronatijden het mes in de wonde te steken, maar toch is het juist nu belangrijk om als coach oog te hebben voor de financiële kant van je praktijk. Een krak in je vak ben je zeker, maar heb je ook omzet in verhouding tot je inzet? Hou je je hoofd boven water in deze moeilijke tijden?

Lees meer

Aanbod: Online coaching voor coaches

Zit je als coach met twijfels en vragen over je job? Als coach weet je als geen ander hoezeer coaching je kan versterken. Heb je zelf al eens gedacht je een coaching te gunnen? Wil jij als coach sterker staan in je werk? Klik hier voor meer info!

Lees meer

Over fruit en vissen: Drie tips om je omzetverlies als coach te beperken

Iedereen wordt op de één of de andere manier getroffen door dit Coronavirus. Sommige mensen worden ziek en vechten voor hun leven bijgestaan door alle medewerkers in de zorg die volop in de frontlinie staan. Heel wat mensen kunnen of mogen niet meer gaan werken en zitten in formules van tijdelijke werkloosheid, thuiswerk of overbruggings- of hinderpremie. Ondanks de voorzieningen uit onze sociale zekerheid voelen veel mensen dit virus in hun portemonnee. Ook veel coaches zijn zwaar getroffen door de situatie. Voor alle collega’s coaches alvast 3 tips om je omzetverlies te beperken.

Lees meer

1 jaar gratis coachen

‘1 jaar gratis’ is uiteraard de titel van een gekend VRT quizprogramma, maar roept bij mij herinneringen op aan mijn eerste opleiding tot loopbaancoach. Tijdens die opleiding werd namelijk letterlijk gezegd dat het een goed idee is om het eerste jaar mensen gratis te coachen. Ik dacht toen meteen van: ‘Wat? Eén jaar gratis coachen?’

Lees meer

Als je droomjob als coach je een financiële nachtmerrie bezorgt…

Coach worden, dat doe je vanuit het nobele doel om mensen willen te helpen, om iets te betekenen voor een ander. Voor veel coaches klinkt ‘omzet draaien’ en ‘je in de markt zetten’ als té commercieel en té ver af van hun doel. Mischien ook voor jou als startend of struggelend coach? Maar…reality check: zonder voldoende omzet en klanten zal je helaas niet veel mensen kunnen helpen.

Lees meer

"Coach-de-Coach" Traject

Als coach op zoek naar begeleiding om jouw coachpraktijk naar een hoger niveau te tillen? Als coach nood aan meer klanten en meer omzet? Sterker in je schoenen staan als coach? Op zoek naar praktische oplossingen om je coachingspraktijk te boosten? Gun jezelf dan mijn 'coach-de-coach'-traject.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x