Als je droomjob als coach je een financiële nachtmerrie bezorgt…

Coach worden, dat doe je vanuit het nobele doel om mensen willen te helpen, om iets te betekenen voor een ander. Voor veel coaches klinkt ‘omzet draaien’ en ‘je in de markt zetten’ als té commercieel en té ver af van hun doel. Mischien ook voor jou? Maar…reality check: zonder voldoende omzet en klanten zal je helaas niet veel mensen kunnen helpen. Meer nog: je brengt jezelf en je gezin in problemen. Dan ben je verder af van je doel dan ooit voordien.

Ik hoor het zo vaak in coachmiddens: coaches die zeggen dat ze ermee stoppen omdat ze niet kunnen leven van hun coachingsactiviteiten of coaches die zeggen dat ze hun laatste spaarcenten aan het opofferen zijn om hun droom waar te maken. Als je droom is om anderen te helpen, dan mag jouw droomjob je toch niet met een financiële nachtmerrie opzadelen!

Mijn start als coach was zeker ook niet altijd rozengeur en maneschijn, zeker niet. De eerste 2 jaar coachte ik in bijberoep, maar dan maakte ik de overstap naar hoofdberoep. Drie jaar was de tijd die ik nodig had om uit mij coachingsactiviteiten een deftig inkomen te halen. ‘Drie jaar, dat is niet zolang’, zeggen sommigen mij. Voor mij waren dat toch wel drie lange jaren. Want, als je vol enthousiasme start als coach maar je hebt die eerste 6 maanden maar 4 coachees, ja dan voel je je niet echt ‘coach’ zeg maar.

Achteraf bekeken weet ik heel goed waar ik in die beginfase tijd en geld aan verloren heb ( zo bijvoorbeeld: nog maar een kei-interessante maar oh zo dure coachopleiding volgen) of welke acties ik in verkeerde volgorde heb gedaan ( ik denk aan: een website maken vooraleer ik goed en wel wist welke soort coach ik wilde zijn). Herkenbaar?

Afgelopen najaar mocht ik binnen mijn netwerk 4 coaches begeleiden bij hun opstart. Hen helpen de start minder moeizaam te maken, hun eigen identiteit en weg als coach te vinden, vanuit mijn eigen ervaring en kennis was voor mij een erg mooie ervaring. Zo fier te zien hoe ze 6 maanden na de start van ons traject hun eigen weg en plaats vinden. Je eigen weg en plaats vinden zodat de buitenwereld jou ook kan vinden, dat is eigenlijk iets waar je constant mee met bezig zijn.

Ik ontwikkelde op deze manier mijn ‘coach-de-coach’traject. Een 6 maand durend traject waarin ik jou als startend of struggelend coach begeleid om te zorgen dat jouw droomjob je geen financiële nachtmerrie bezorgt want de wereld heeft jou als coach nodig! Meer weten? Klik hier !
Als je droomjob als coach je een financiële nachtmerrie bezorgt…

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x