1 jaar gratis coachen

1 jaar gratis’ is uiteraard de titel van een gekend VRT quizprogramma, maar roept bij mij herinneringen op aan mijn eerste opleiding tot loopbaancoach. Tijdens die opleiding werd namelijk letterlijk gezegd dat het een goed idee is om het eerste jaar mensen gratis te coachen. Ik dacht toen meteen van: ‘Wat? Eén jaar gratis coachen?’

Opvallend, maar de meeste coaches in spe in mijn groep leken zich daar wel in te kunnen vinden. Ik voelde mij meteen de ‘vreemde eend in de bijt’. Het gaf mij het gevoel dat het ‘fout’ was als coach ook geld te willen verdienen.

Ik kan me niet inbeelden dat bijvoorbeeld een tuinaannemer bij opstart een jaar gratis tuinonderhoud gaat uitvoeren. Of een schilder een jaar gratis huizen gaat schilderen. Of een treinbestuurder een jaar gratis treinen gaat besturen? Toch?

Als een werkgever jou een job aanbiedt en dan vervolgens de boodschap geeft dat je het eerste jaar gratis moet werken… wat zou je reactie zijn?  

Ik ga eerlijk bekennen: ik heb dat advies van een jaar gratis coachen niet opgevolgd. Vooral ook omdat ik vind en vond dat als je als coach waar geeft voor je geld, je er ook terecht geld voor moet vragen. En overtuigd zijn dat je als coach waar geeft voor je geld, dat heeft vooral met jezelf te maken.

Coach worden, dat doe je vanuit het nobele doel om mensen willen te helpen, om iets te betekenen voor een ander. Voor veel coaches klinkt‘omzet draaien’ of 'geld verdienen' als té ver af van hun doel. Mischien ook voor jou als startend of struggelend coach? Maar…reality check: zonder voldoende omzet en klanten zal je helaas niet veel mensen kunnen helpen.

Het inzicht dat heel wat coaches hiermee worstelen, leidde mij tot het ontwikkelen van mijn ‘coach-de coach’traject.
Een 6 maand durend traject waarin ik jou als startend of struggelend coach in 5 sessies begeleid om te zorgen dat jij overtuigd bent dat je waar voor je geld levert én dat jij weet hoe je die boodschap ook naar buiten kan brengen bij jouw doelgroep en op een manier die bij je past!

Meer weten? Klik hier !


1 jaar gratis coachen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x