POP Consult & Coaching voor coaches

3 tips voor coachen in Coronatijden

‘Natuurlijk heb ik nu geen coachings meer, want mensen zijn nu helemaal niet bezig met loopbaancoaching’. Dit is letterlijk wat een loopbaancoach me vertelde bij het kennismakingsgesprek voor een coach-de-coachtraject. Ik betrapte me erop daar even in mee te gaan. Drie zinnen verder stopte ik haar even en vroeg waarom ze dat zo natuurlijk vond dat mensen nu niet bezig zijn met loopbaancoaching. Lees hier hoe het gesprek verder ging.

Lees meer

Durf jij als coach uit je kast komen?

Als je als coach een praktijk wil hebben die draait - met andere woorden met voldoende coachees en voldoende omzet - dan moet je als coach alles uit je kast halen en uit je kast komen. Vooraleer jullie vermoeden dat ik gesponsord ben door Ikea of de holebi-gemeenschap, verduidelijk ik jullie graag mijn ‘kastentheorie’ voor coaches in deze blog.

Lees meer

Krak in je vak als coach, maar hou je je hoofd boven water?

Misschien wat pijnlijk om in deze Coronatijden het mes in de wonde te steken, maar toch is het juist nu belangrijk om als coach oog te hebben voor de financiële kant van je praktijk. Een krak in je vak ben je zeker, maar heb je ook omzet in verhouding tot je inzet? Hou je je hoofd boven water in deze moeilijke tijden?

Lees meer

Aanbod: Online coaching voor coaches

Zit je als coach met twijfels en vragen over je job? Als coach weet je als geen ander hoezeer coaching je kan versterken. Heb je zelf al eens gedacht je een coaching te gunnen? Wil jij als coach sterker staan in je werk? Klik hier voor meer info!

Lees meer

Over fruit en vissen: Drie tips om je omzetverlies als coach te beperken

Iedereen wordt op de één of de andere manier getroffen door dit Coronavirus. Sommige mensen worden ziek en vechten voor hun leven bijgestaan door alle medewerkers in de zorg die volop in de frontlinie staan. Heel wat mensen kunnen of mogen niet meer gaan werken en zitten in formules van tijdelijke werkloosheid, thuiswerk of overbruggings- of hinderpremie. Ondanks de voorzieningen uit onze sociale zekerheid voelen veel mensen dit virus in hun portemonnee. Ook veel coaches zijn zwaar getroffen door de situatie. Voor alle collega’s coaches alvast 3 tips om je omzetverlies te beperken.

Lees meer

1 jaar gratis coachen

‘1 jaar gratis’ is uiteraard de titel van een gekend VRT quizprogramma, maar roept bij mij herinneringen op aan mijn eerste opleiding tot loopbaancoach. Tijdens die opleiding werd namelijk letterlijk gezegd dat het een goed idee is om het eerste jaar mensen gratis te coachen. Ik dacht toen meteen van: ‘Wat? Eén jaar gratis coachen?’

Lees meer

Als je droomjob als coach je een financiële nachtmerrie bezorgt…

Coach worden, dat doe je vanuit het nobele doel om mensen willen te helpen, om iets te betekenen voor een ander. Voor veel coaches klinkt ‘omzet draaien’ en ‘je in de markt zetten’ als té commercieel en té ver af van hun doel. Mischien ook voor jou als startend of struggelend coach? Maar…reality check: zonder voldoende omzet en klanten zal je helaas niet veel mensen kunnen helpen.

Lees meer

"Coach-de-Coach" Traject

Als coach op zoek naar begeleiding om jouw coachpraktijk naar een hoger niveau te tillen? Als coach nood aan meer klanten en meer omzet? Sterker in je schoenen staan als coach? Op zoek naar praktische oplossingen om je coachingspraktijk te boosten? Gun jezelf dan mijn 'coach-de-coach'-traject.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x