POP Consult & Coaching voor bedrijven

Online sollicitatiegesprekken voeren

Een online sollicitatiegesprek voeren is niet alleen een uitdaging voor de kandidaat, maar ook voor jou als werkgever. Een online sollicitatiegesprek voorbereiden kan enerzijds door de voorbereiding te maken zoals voor een gewoon sollicitatiegesprek maar anderzijds zijn er uiteraard bijkomende aspecten om aandacht aan te schenken. Voel jij je als zaakvoerder, HR medewerker,… niet zo vertrouwd met het online sollicitatieproces? Nood aan coaching hierbij? Klik hier voor mijn aanbod!

Lees meer

BOM je stress - Individuele stresscoaching voor je medewerkers

Als je als werkgever merkt dat één of meerdere van je medewerkers overspannen reageren, vergeetachtiger zijn dan anders, deadlines niet meer halen,... Grijp dan tijdig in voor de symptomen toenemen en biedt je medewerkers het individueel traject 'BOM je stress' aan zodat je medewerker(s) sterker aan het werk blijven!

Lees meer

Return to work - individuele coaching bij werkhervatting voor je medewerkers

Return to work, of het terug aan het werk gaan na langdurig afwezigheid. Hoe langer een medewerker afwezig blijft, hoe kleiner de kans op werkhervatting. En dit op een moment dat je alle talenten in je organisatie nodig hebt! Wat kan je doen om je medewerker sneller en sterker weer aanwezig te hebben in je organisatie?

Lees meer

HR Advies & Ondersteuning voor je bedrijf

Als organisatie op zoek naar een partner, die samen met jou het personeelsbeleid bekijkt en je organisatie ondersteunt met praktische oplossingen die echt werken om je medewerkers aanwezig en duurzaam inzetbaar te houden? Nood aan oplossingen in de verschillende HR domeinen zoals aanwerving, onthaal, payroll- en personeelsadministratie, arbeidsreglement, verzuimbeleid, retentie- en loopbaanbeleid, ontslag?

Lees meer

Back to Basics: van dood verzuimbeleid naar actief aanwezigheidsbeleid

Back to Basics, of werk maken van een actief aanwezigheidsbeleid voor je organisatie. Vermoedelijk is er al een verzuimbeleid of gelden er al bepaalde afspraken in je organisatie. We gaan dus eerst in kaart brengen wat je nood is, wat er in je organisatie al is om dan een plan van aanpak uit te werken.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x