Return to work - individuele coaching bij werkhervatting voor je medewerkers

Als organisatie op zoek naar individuele coaching voor je medewerkers bij werkhervatting en bij re-integratie na langdurige ziekte?

Return to work, dat gaat over re-integratie van langdurig afwezige medewerkers. De cijfers liegen er niet om: De laatste vijf jaren steeg kort ziekteverzuim elk jaar met 3%. Bij langere afwezigheden is de stijging zelfs nog groter: +17%. Recent onderzoek  naar ziekteverzuim toont aan dat de kans dat een afwezige werknemer opnieuw een actieve werknemer wordt daalt tot minder dan 50% na drie maanden afwezigheid. Het loont dus om de re-integratie van langdurig afwezige werknemers zo snel mogelijk aan te pakken. 

Waarom re-integratie bij langdurige afwezigheid?

Sinds 2017 is er dan misschien wel een wetgevend kader gekomen om rond re-integratie van langdurige zieken aan de slag te gaan, maar als werkgever heb je zeker heel wat meer redenen om 'iets' te doen aan langdurige afwezige medewerkers. Voor veel bedrijven is het zoeken en vinden van de beste medewerkers immers een topprioriteit. Bijna even hoog op de prioriteitenlijst staat echter het vasthouden van deze nieuwe medewerkers, vaak retentiemanagement genoemd. 

Waarom mij inschakelen als externe partner?

Gezien mijn achtergrond als enerzijds HR manager en anderzijds als erkend VESB en loopbaancoach krijg je toegang tot de nodige expertise om competenties, vaardigheden en goesting van de werknemer in kaart te brengen en dit te matchen met de mogelijkheden binnen de organisatie. Bijkomend kan jr beroep doen op mijn kennis en ervaring in het omgaan met het wetgevend kader van re-integratie. Daartoe volgde ik de opleiding Disability Case Management aan het RIZIV om een ruime kijk te kunnen bieden op alle facetten en actoren die bij een re-integratietraject meespelen.

Mijn aanbod 

Hier bied ik een individueel coachingstraject die ik met de betrokken medewerker zal doorlopen in het licht van de werkhervatting. Immers, 80% van de medewerkers heeft nood aan ondersteuning bij terugkeer na een langdurige afwezigheid van meer dan 6 weken. Een gefaseerde hervatting van het werk, een bespreking van het proces van de werkhervatting, luisteren naar de persoonlijke bezorgdheden… een goed begeleide re-integratie verhoogt aanzienlijk de kans op een duurzame werkhervatting.


 

Return to work - individuele coaching bij werkhervatting voor je medewerkers

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x