BOM je stress - Individuele stresscoaching voor je medewerkers

Op zoek naar individuele stresscoaching voor je medewerkers?

 Als je als werkgever merkt dat één of meerdere van je medewerkers overspannen beginnen reageren, sneller geagiteerd reageren, vergeetachtiger zijn dan anders, deadlines niet meer halen,... dan is dit individueel traject ‘Beter Omgaan Met je stress’ iets voor deze medewerkers. 

Stress op het werk is immers een groot probleem voor werknemers én werkgevers. Merk je dat een werknemer signalen van stressklachten of overspanning vertoont? Grijp dan als werkgever tijdig in voor de stressklachten en symptomen toenemen!      

Bied je medewerkers het traject BOM je stress aan: In 6 sessies ga ik samen met je medewerker aan de slag met het in kaart brengen van de stressbommen  en leert je medewerker stap voor stap door de sessies heen bewuster omgaan met stress. 

Voor welke medewerkers kan je dit programma aanbieden?

Dit programma is voor medewerkers die het té druk hebben of zich té druk maken, negatieve stress ervaren, meer energie willen. Het is geschikt indien je medewerker met (over)spanningsklachten zit en je als werkgever preventief actie wil nemen om vb een burn-out te vermijden. Mocht een medewerker al in een burn-out zitten, dan zal ik een burn-out programma op maat voorstellen maar de betrokken medewerker  niet in het traject ‘BOM je stress’ brengen.  

Wat levert het individueel programma jou en je medewerker op?

Ik zal je niet beloven dat je medewerker geen stress meer zal hebben. Immers, geen stress meer hebben, dat is niet mogelijk. Ik garandeer je wel dat je door de inzichten die je de medewerker door de sessies heeft opgedaan en de tools waarmee hij/zij hebt kennisgemaakt de eigen stressbommen beter zal kunnen lokaliseren en ze ontmantelen voor ze tot ontploffing komen. Aan het eind van het traject is je medewerker  heel wat inzichten rijker en in staat om beter omgaan met stress.


Wat leert je medewerker in dit traject?

Het traject is individueel en dus vertrekken we van wat je medewerker nodig hebt, en gaan we aan de slag met de 6 stappen die nodig zijn om beter te kunnen omgaan met  stress. Niet toevallig begint het woord van elk thema met een letter van het woord stress.

Signalen en stressbommen: Wat is stress en wat doet stress met je lichaam? En hoe zit het met je stressniveau? Hoe hoog is je werkdruk? Signalen stress? Waar  liggen je stressbommen/stressbronnen? 

Terug meer energie: Welke zijn je energiegevers en energievreters? Hoe meer dingen doen die je energie geven? Slaap, voeding, leef- en werkgewoonten.

Rust en ontspanning: Rust en ontspanning inbouwen, relaxatieoefeningen, ‘niks’ doen zonder je schuldig te voelen

Emoties en overtuigingen: Wat voel je? Omgaan met angst, boosheid,… Omgaan met belemmerende gevoelens en overtuigingen.

Sociale rollenWelke rollen neem je allemaal op? Zowel op het werk als privé? Hoe omgaan met energievretende sociale contacten, werk en privé?

Strategie naar de toekomst: Stresscoping naar de toekomst: wat ga je minder doen? Wat ga je meer doen? Geleerde lessen? Hoe kijk jij naar de toekomst?

Wat houdt dit individueel traject in?

Dit individueel traject biedt je medewerker een professionele op maat begeleiding bestaande uit: 

  • een gratis ont-mijningsgesprek  
  • 6 sessies individuele coaching
  • een persoonlijk werkboek dat je medewerker nadien kan raadplegen
  • Inzicht in de eigen 'stressbommen'
  • Technieken en tools om deze 'stressbommen' te ontmantelen

 De sessies kunnen doorgaan op het bedrijf zelf waardoor de medewerker zelf geen verplaatsingstijd verliest of in mijn praktijk te Heverlee.

Heb je interesse in een individueel traject voor één of meerdere van je medewerkers?

Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Ik kom graag bij u langs om u en uw organisatie te leren kennen. BOM je stress - Individuele stresscoaching voor je medewerkers

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x