Over mij

POP Consult staat voor  ‘Praktische Oplossingen Personeelsbeleid’ met één specifieke focus: elk talent in je organisatie aanwezig en duurzaam inzetbaar houden. 

Ik beschik over een ruime HR- en managementervaring in zowel de privé, non-profit en publieke sector. Tijdens mijn loopbaan bekleedde ik verschillende HR functies, werken met mensen loopt dus als een rode draad door mijn loopbaan.In 2018 besloot ik om me helemaal voor POP Consult in te zetten.

Oplossingsgericht en praktisch, dat zijn dan ook de kernwoorden bij mijn coaching en training. Ik ben niet de coach die mensen om de oren slaat met dat werken je passie moet zijn. Ik probeer met gezond verstand te kijken naar wat er zich afspeelt binnen de mens en de organisatie zonder me te veel laten leiden door nieuwe hypes en trends.

'Hoe medewerkers aanwezig en duurzaam inzetbaar houden', is een vraagstuk waar ik al jarenlang mee bezig ben. Ik volgde heel wat opleidingen rond dit thema, maar ik heb het meeste toch wel geleerd uit de dagdagelijkse praktijk. Wat werkt er wel, wat werkt er niet, en dit steeds vanuit invalshoek van organisatie en mens.

Werken aan duurzame inzetbaarheid en aanwezig houden van je medewerkers, dat begint al voor de aanwerving en sijpelt door in elk element van je personeelsbeleid: onthaal, arbeidsreglement en andere policies, functioneringsgesprekken, verzuimbeleid, payrollproces, ontslagbeleid,...

“We hebben ieder talent op de arbeidsmarkt nodig, of dat nu talent is met grijs haar, kleurrijk talent, talent met een beperking." (Fons Leroy)"

Het was deze uitspraak van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB die mij inspireerde om mijn aanbod uit te werken. En om eerlijk te zijn, ook wel een beetje het grote contrast dat ik heb zien ontstaan tussen de inspanningen die organisaties doen om nieuwkomers binnen te halen en het gebrek aan aandacht voor de medewerkers die al in de organisatie aanwezig zijn. Als we elk talent op de arbeidsmarkt nodig hebben, laat ons dan als organisaties maximaal kijken naar wie we al in huis hebben. Laat ons dan kijken hoe we het aanwezig talent duurzaam kunnen inzetten vanuit een preventieve en curatieve invalshoek.

Laat ons kijken hoe we kunnen voorkomen dat aanwezig talent zou verdwijnen door uit te vallen wegens ziekte en indien iemand toch uitvalt wegens ziekte, laat ons dan kijken naar hoe we dat talent zo snel als verantwoord terug aanwezig kunnen krijgen.

Duurzaam inzetbaarheid van medewerkers dat betekent medewerkers die zich goed voelen in hun vel en fit zijn in hun hoofd. Zo blijven medewerkers langer met meer goesting aan de slag. En u als werkgever voorkomt op die manier stress, burn-out en lichamelijke klachten, niet toevallig de top drie oorzaken van afwezigheid op het werk.

POP Consult, uw partner om elk talent in uw organisatie aanwezig te houden en duurzaam in te zetten.

Mijn aanbod naar individuen vind je terug onder Coach Ann. ( zie links)

Over mij
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x