Return to work: ondersteuning voor organisatie en medewerker

Op zoek naar ondersteuning bij werkhervatting en bij re-integratie na langdurige ziekte?

Return to work, dat gaat over re-integratie van langdurig afwezige medewerkers. De cijfers liegen er niet om: De laatste vijf jaren steeg kort ziekteverzuim elk jaar met 3%. Bij langere afwezigheden is de stijging zelfs nog groter: +17%. Recent onderzoek  naar ziekteverzuim toont aan dat de kans dat een afwezige werknemer opnieuw een actieve werknemer wordt daalt tot minder dan 50% na drie maanden afwezigheid. Het loont dus om de re-integratie van langdurig afwezige werknemers zo snel mogelijk aan te pakken. 

Waarom re-integratie bij langdurige afwezigheid?

Sinds 2017 is er dan misschien wel een wetgevend kader gekomen om rond re-integratie van langdurige zieken aan de slag te gaan, maar als werkgever heb je zeker heel wat meer redenen om 'iets' te doen aan langdurige afwezige medewerkers. Voor veel bedrijven is het zoeken en vinden van de beste medewerkers immers een topprioriteit. Bijna even hoog op de prioriteitenlijst staat echter het vasthouden van deze nieuwe medewerkers, vaak retentiemanagement genoemd. 

Waarom mij inschakelen als externe partner?

Gezien mijn achtergrond als enerzijds HR manager en anderzijds als erkend VESB en loopbaancoach krijg je toegang tot de nodige expertise om met re-integratietrajecten en langdurige afwezigheid in je organisatie om te gaan. Omgaan met langdurige afwezigheid dat gaat oa over:

- starten we zelf re-integratietrajecten op als werkgever?

- hoe gaan we om met vragen tot aangepast werk?

- hoe communiceren we met langdurige afwezige medewerkers?

-....

Enerzijds kan je beroep doen op mijn kennis en ervaring in het omgaan met het wetgevend kader van re-integratie om je op beleidsniveau te ondersteunen. Daartoe volgde ik de opleiding Disability Case Management aan het RIZIV om een ruime kijk te kunnen bieden op alle facetten en actoren die bij een re-integratietraject meespelen. 

Anderzijds kan je mijn coachingskills inzetten om je medewerker na langdurige afwezigheid te begeleiden naar een werkhervatting.


Op zoek naar handvaten om praktisch én oplossingsgericht om te gaan met langdurig afwezigheid en re-integratie zowel op organisatieniveau als individueel niveau?


 

Return to work: ondersteuning voor organisatie en medewerker

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x