Als startend coach nood aan meer klanten en omzet?

Als startend coach op zoek naar begeleiding om jouw coachpraktijk naar een hoger niveau te tillen? Als startend coach nood aan meer klanten en meer omzet? Gun jezelf dan mijn 'coach-de-coach'-traject!

Drie jaar, zolang duurde het bij mij eer ik uit mijn coachingactiviteiten een deftig inkomen kon halen. ‘Drie jaar, dat is niet zolang’, zeggen sommigen mij. Voor mij waren dat toch wel drie lange jaren. Want, als je vol enthousiasme start als coach maar je hebt die eerste 6 maanden maar 4 coachees, ja dan voel je je niet echt ‘coach’ zeg maar.

Drie jaar kostte het mij dus om uit mijn coachingspraktijk een leefbaar inkomen te halen. Achteraf bekeken weet ik heel goed waar ik in die beginfase tijd aan verloren heb ( zo bijvoorbeeld: nog een dure coachopleiding volgen) of welke acties ik in verkeerde volgorde heb gedaan ( ik denk aan: een website maken vooraleer ik goed en wel wist welke soort coach ik wilde zijn). Het was in elk geval een leerrijk traject, maar ik wil jou als startende, struggelende coach graag die tijd besparen.

Wat is het?

In mijn ‘coach-the-coach’traject  begeleid ik jou graag in de verschillende stappen die je dient te nemen om naar een succesvolle coachpraktijk te groeien waar je ook een leefbaar inkomen uit kan halen. Dit zijn de 5 sessies van het traject

C: Coach: in deze sessie staan we stil bij hoe jouw ervaring en opleiding je kunnen verrijken als coach en vooral: welke soort coach wil je zijn? Wat zit er allemaal in je valiesje om coach te zijn? Richt je je beter op een bepaalde doelgroep, of bepaalde thema's? Wie is jouw ideale coachee?...

O: Omzet: ja hoor, we moeten het over centen hebben. Als het jouw grote droom is om coach te zijn en blijven, dan zal je daar ook een leefbaar inkomen uit moeten kunnen halen. Anders zal je droom van korte duur zijn. Wat is voor jou een leefbaar inkomen en hoeveel wil of kan je werken? Wat zegt dat dan over je uurtarief en wat je doel is naar omzet op maand- en jaarbasis?

A: Actieplan: als we weten welk soort coach je wil zijn en wie je doelgroep is of rond welke thema's je vooral wil werken en als je zicht hebt op wat je omzetdoel is, wel dan gaan we samen een actieplan opstellen om de acties op te stellen die nodig zijn om jouw doel te bereiken.

C: Coming out: Na de sessie Actieplan is het de bedoeling dat jij een 2-tal maanden aan de slag gaat met de acties die we opstelden. Je komt dus naar buiten als coach, daarom noem ik dit ook de Coming Out-fase. In deze sessie koppel je terug welke acties je hebt ondernomen en welk resultaat het je opleverde. Eventueel kijken we waar we het nodig is om het actieplan bij te sturen en plannen we verdere acties.

H: Hallelujah: dit is de afsluitende fase van je Coach-de-Coach traject en ik noem deze de 'Hallelujah'-sessie. Als jij aan de slag bent gegaan met de acties uit de sessies rond het actieplan en coming out , dan ben ik zeker dat jij ondertussen resultaat merkt in de zin van: meer coachees en meer omzet! Ondertussen heb je ook jouw manier gevonden om je als coach beter te profileren. In deze fase stellen we nog jouw actieplan voor de komende 6 maanden samen op en blikken we vooruit naar waar jij binnen 1 jaar wil staan.

Wat is het niet?

- dit is geen strategisch marketingplan, ik ben immers geen marketinggoeroe. Ik heb zelf een aantal keren een ondernemerscoach onder de arm genomen en marketingadvies ingewonnen, maar ik heb ook vastgesteld dat je nadien toch maar de acties blijft doen die bij je passen. Een wekelijkse nieuwsbrief uitsturen, Youtube videos maken en posten, allemaal erg goed marketingadvies, maar...dit waren acties die mij niet alleen veel moeite gekost hebben maar mij ook niets hebben opgebracht, gewoon omdat ze niet bij mij pasten. Ik heb geleerd dat een persoonlijk actieplan met acties die bij mij en mijn doelgroep pasten wel succes hadden en mij minder moeite kostten en meer resultaat gaf. En dat wil ik ook met jou opstellen.

- dit is geen Euro Millions: ik beloof niet dat je honderdduizenden euro's per jaar als omzet zal draaien. Heel wat grote ( en dure) ondernemerscoaches beloven dat je een omzet van X00.000 Euro zal neerzetten na het volgen van hun programma. Sorry, no can do. Ik kijk wél met jou hoe jij een leefbaar inkomen kan halen uit je coachingsactiviteiten en dit uiteraard in functie van hoeveel tijd je aan je activiteit kan en wil spenderen.

- Dit is geen theoretisch businessmodel, maar een praktijkgericht traject dat we samen doorlopen. Ik wil graag de inzichten die ik op deed gebruiken om samen met jou een actieplan op te stellen dat voor jou haalbaar is qua acties ( zowel nu als in de toekomst) en jou een leefbaar inkomen oplevert.


Praktisch

  • Ter voorbereiding van elke sessie bezorg ik je een werkboek waarmee jij aan de slag gaat. Je doet dus vooraf wat ‘huiswerk’ zodat we in de coachsessies samen meteen aan de slag kunnen en die tijd efficiënt kunnen benutten. De sessies zelf variëren van 1.5 tot 2uur in tijd. Voorzie dus zeker steeds 2 uur de tijd voor onze sessie.
  • Dit traject kost je 1.750€ exclusief BTW. De normale prijs bedraagt 2.500€ maar ik geef je graag de 30% korting die je anders via KMO-portefeuille ook zou genieten. En ja, ik weet 1.750€ dat is een hele som geld, maar zeg eens eerlijk: hoeveel van die dure coachopleidingen heb je al betaald? I know! En die laatste opleiding heeft je ongetwijfeld inzichten gebracht en je als coach sterker gemaakt, maar heeft je dat ook meer coachees, meer inkomen opgeleverd? Ik moest daar meestal ‘nee’ op antwoorden. Wel, weet dit: Het geld dat je besteedt aan het coach-de-coach-traject zal je toelaten om niet alleen je investering in dit traject maar ook de kost van je opleidingen terug te verdienen. Daar ben ik zeker van, want zo werkt het voor mij.
  • Een coach-de-coach-traject duurt 6 maanden. De eerste 3 sessies volgen steeds elkaar op met een 14-dagen tussen. Tussen sessie 3 ‘Actieplan’ en sessie 4 ‘Coming out’ is het de bedoeling dat jij het actieplan omzet in realiteit, dat je naar buiten komt. Dus daar geef ik je graag een 2 maanden de tijd voor. Ook tussen sessie 4 en sessie 5 laten we opnieuw 2 maanden tussen zodat jij met het bijgestuurd of aangepast actieplan aan de slag kan.

Start jouw coach-de-coach traject

Voel jij je klaar om je als coach sterker te voelen en je beter te profileren?  Je hebt al zoveel geïnvesteerd in jezelf om als coach te starten, gun jezelf nu ook deze stap.


Als startend coach nood aan meer klanten en omzet?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x