Je medewerker sneller terug aanwezig op het werk via coaching?

Als werkgever op zoek naar begeleiding bij werkhervatting en bij re-integratie na langdurige ziekte?

Return to work, dat gaat over re-integratie van langdurig afwezige medewerkers. De cijfers liegen er niet om: De laatste vijf jaren steeg kort ziekteverzuim elk jaar met 3%. Bij langere afwezigheden is de stijging zelfs nog groter: +17%. Recent onderzoek  naar ziekteverzuim toont aan dat de kans dat een afwezige werknemer opnieuw een actieve werknemer wordt daalt tot minder dan 50% na drie maanden afwezigheid. Het loont dus om de re-integratie van langdurig afwezige werknemers zo snel mogelijk aan te pakken. 

Waarom re-integratie bij langdurige afwezigheid?

Sinds 2017 is er dan misschien wel een wetgevend kader gekomen om rond re-integratie van langdurige zieken aan de slag te gaan, maar als werkgever heb je zeker heel wat meer redenen om 'iets' te doen aan langdurige afwezige medewerkers. Voor veel bedrijven is het zoeken en vinden van de beste medewerkers immers een topprioriteit. Bijna even hoog op de prioriteitenlijst staat echter het vasthouden van deze nieuwe medewerkers, vaak retentiemanagement genoemd. Maar als werkgever zoeken naar oplossingen voor duurzame werkhervatting is niet makkelijk want het is een complex én delicaat gebeuren.

Waarom mij inschakelen als externe partner?

Gezien mijn achtergrond als enerzijds HR manager en anderzijds als Certified Disability Management Professional en erkend VESB coach krijg je toegang tot de nodige expertise om competenties, vaardigheden en goesting van de werknemer in kaart te brengen en dit te matchen met je personeelsbeleid en de mogelijkheden binnen de organisatie. Bijkomend kan je beroep doen op mijn kennis en ervaring in het omgaan met het wetgevend kader van re-integratie. Op die manier kan ik een ruime kijk bieden op alle facetten en actoren die bij een werkhervattingstraject meespelen.

Mijn aanbod 

Afhankelijk van je vraag en je organisatie stel ik een traject op maat voor waarin ik zowel de organisatie, het team als de medewerker kan ondersteunen bij het zoeken naar een oplossing. Ik neem dus graag de tijd om jouw vraag concreet te horen om zo ook te komen tot een werkbare en haalbare oplossing voor alle betrokken partijen. Praktische Oplossingen voor je Personeelsbeleid, daar sta ik voor!


 


Je medewerker sneller terug aanwezig op het werk via coaching?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x