Waarom coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is….

Coaching komt niet altijd positief onder de aandacht. Ik citeer twee krantenkoppen van de afgelopen jaren : “Loopbaancheques leiden soms naar charlatans en pure kwakzalverij”’ in EOS Magazine of deze uit het Laatste Nieuws “Grootste charlatan kan zich burn-outcoach noemen”. Ik krijg zelf ook te maken met deze vooroordelen over coaches, en zie de toename in aantal coaches in mijn omgeving ook, maar … ik weet dat coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is en ik daar het verschil in maak.

Er wordt in het wereldje van coaching wel wat ‘gebakken lucht’ verkocht en de ene coach is de andere niet, dat is zeker zo. In mijn eigen buurt in Heverlee zijn er ondertussen veel meer coaches dan bakkers, en dat vind ik wel jammer ( vooral omdat ik nu een heel stuk verder moet gaan om mijn pistolet te halen). Want eerlijk gezegd: veel coaches in mijn omgeving of vooroordelen over coaching storen mij niet meer, want ik weet waar ik als coach voor sta en wat mijn coaching zal opleveren.

Mijn uitgangspunt is dat de coaching versterkend moet werken. Al tijdens en zeker na de coaching moet de persoon sterker in zijn werk staan. De coaching mag niet tot gevolg hebben dat de coachee er nog ‘pakskes’ bij te dragen krijgt en daardoor zijn doel uit ogen verliest zoals de man op de foto.

Coaching op maat en met resultaat, dat is waar ik voor sta. Ik mocht reeds van verschillende coachees horen dat mijn aanpak werkt. Hieronder wat deze coachees mij vertelden:

"Zeer leerrijk. Het terug ontdekken van talenten en competenties die onder het stof lagen was een echte eye-opener. Het heeft me opnieuw zelfvertrouwen gegeven in mezelf!"

"Zeer nuttig en praktisch! Ann Rens is een fantastische coach, ze heeft me stap voor stap inzichten gegeven om er terug beter tegenaan te kunnen. Ik heb er echt veel aan gehad en zal de opdrachten en werkboekjes van het coachingstraject 'BOM je Stress' zeker nog gebruiken! "

"Ik werd altijd rustig en vriendelijk ontvangen. Ik had duidelijk nood aan een luisterend oor buiten mijn werkomgeving/gezin en dat vond ik bij Ann. Ann had een plan voor het verloop van de begeleiding, maar dit werd steeds in samenspraak met mij bekeken en er kon flexibel mee omgegaan worden. Ik kreeg waardevolle feedback. "

Wanneer je coaching overweegt voor jezelf of je medewerkers, wil je meestal dat er iets verandert. Dat ‘iets’ kan zijn

  • ofwel de situatie concreet veranderen
  • ofwel hoe je medewerker zich voelt/gedraagt in die situatie.

Om te zorgen dat de coaching voor jullie het gewenst resultaat levert, is het belangrijk dat ik goed weet wat de concrete situatie is en wat de vraag is. Daarom dat ik graag tijd maak om in een kennismakingsgesprek jullie vraag te horen en ook om jullie een idee te geven van mijn aanpak en tarief .   

En ja, soms ga ik in dat kennismakingsgesprek ook eerlijk aangeven dat ik niet de meest geschikte coach ben om jullie bij deze vraag te begeleiden. Dat gebeurde deze week nog, ik heb eerlijk aangegeven dat ik dacht niet de beste coach te zijn om die medewerker bij zijn concrete vraag  te begeleiden. Voor mij telt immers niet het aantal coachings, maar wel het resultaat dat ik met mijn coaching bereik.

Wanneer we na het kennismakingsgesprek samen de coaching starten, dan bepalen we in overleg zowel de timing als waar we de prioriteiten leggen.

Wil jij graag verkennen wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Klik hier voor meer info.


Waarom coaching bij mij geen ‘zever in pakskes’ is….

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x